Drama i vente om fleksjobbernes tilskud og ydelser

FLEKSJOB: Venstre er parat til at lave reform af fleksjob og førtidspension, hvis regeringen dropper de lave ydelser til fleksjobbere, der ikke er medlem af en a-kasse. Det koster 635 mio. kroner, som skal skæres fra de nye ressourceforløb, mener V.
De afsluttende forhandlinger om reformen af førtidspension og fleksjob kan betyde en forskel på flere tusind kr. om måneden for mange fleksjobbere.
De afsluttende forhandlinger om reformen af førtidspension og fleksjob kan betyde en forskel på flere tusind kr. om måneden for mange fleksjobbere.Foto: www.colourbox.com
Jørgen Skadhede

Vi er klar til en aftale, hvis regeringen dropper forskelsbehandlingen af dem, der ikke er medlem af en a-kasse.

Peter Christensen (V)
Finansordfører

Intet er endnu afgjort, når det gælder ledighedsydelsen og løntilskuddet til de cirka 68.000 danskere, der er visiteret til et fleksjob. Men reformen af fleksjob og førtidspension kan muligvis nå på plads inden sommerferien.

De seneste uger har reformen af fleksjob og førtidspension været overskygget af skatteforhandlinger og de kuldsejlede trepartsforhandlinger. Men det sidste betyder nu, at Venstre ser mere positivt på muligheden for at indgå en aftale om en reform af fleksjob og førtidspension inden sommerferien.

Hos Venstre håber man, at sammenbruddet i trepartsforhandlingerne betyder, at det nu bliver nemmere for regeringen at give indrømmelser omkring det omstridte a-kassemedlemsskab for fleksjobberne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00