Effektive indkøb giver kommunal milliard-besparelse

ØKONOMI: Kommunerne kan spare op til 2 milliarder kroner årligt, hvis de effektiviserer deres indkøb. Det viser en ny analyse, som er lavet af KL og Finansministeriet.
En effektivisering af de kommunale indkøb kan give en besparelse på 1-2 milliarder kroner årligt. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse 22. juni 2011.

KL og Finansministeriet har lavet en analyse af det kommunale indkøb, hvor der er undersøgt varegrupper med et samlet indkøbsvolumen på cirka 10 millioner kroner årligt. Analysen viser, at der er store forskelle på de priser, som kommunerne køber ind til.

Derfor vil finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) sikre, at de offentlige indkøb bliver så effektive som muligt.

"Det offentlige skal købe bedst og billigst for at sikre, at der er penge til undervisning, omsorg og pleje. Det kræver blandt andet, at indkøbet koordineres, og at myndighederne forpligtes til at benytte de billige aftaler. For hvis der er milliarder at spare ved at købe fx vejsalt, computere og bleer ind fælles, så er det da sund fornuft at gøre det. Derfor lægger jeg vægt på, at der sættes handling bag ordene. Regeringen og KL er derfor med aftalen om kommunernes økonomi for 2012 blevet enige om nogle konkrete målsætninger for, hvordan det kommunale indkøb effektiviseres," siger han i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024