Eksperter løber tør for idéer til nye reformer

ØKONOMI: Regeringen vil afskaffe efterlønnnen, men det er ikke nok til at lukke hullet i statskassen inden 2020. Derfor er der behov for at få flere penge i kassen, mener flere eksperter, men de er efterhånden ved at løbe tør for idéer til nye større reformer.

Regeringen vil afskaffe efterlønnen, men danskerne må indstille sig på, at der skal flere tiltag til, hvis der frem mod 2020 skal bringes balance i statens finanser. Det mener flere eksperter, som Altinget | Arbejdsmarked har talt med, men de har svært ved at pege på nye tiltag, som kan få økonomien tilbage på sporet.

Formanden for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard, hæfter sig ved, at regeringen allerede har lagt op til at gennemføre de reformer, som vil give de største økonomiske bidrag til statskassen. Den har gennemført reformer af dagpengene og beskæftigelsesindsatsen, og derudover er der lanceret reformer af førtidspensionen, SU'en og efterlønnnen.

"Jeg har svært ved at se, at der skulle være andre områder end disse, hvor man kan spare penge," siger han og tilføjer, at man kan kombinere forskellige mindre tiltag, som tilsammen kan give et bidrag.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00