Enighed om sanktioner for AMU-snyd

STRAF: Svindel med AMU-midler får nu fagbevægelsen og erhvervslivet til at kræve hårde sanktioner og øget tilsyn med aktørerne. De advarer dog imod kollektiv afstraffelse.
Fakta

AMU-kulegravningen blev offentliggjort i fredags og konkluderede, at

"der er en overvægt af tilsynssager med private aktører"

og at

"gunstige økonomiske incitamenter og de store frihedsgrader for lokal tilrettelæggelse og udlicitering medvirker til en forhøjet risiko for misbrug og uhensigtsmæssig anvendelse af AMU".


Kilde: Undervisningsministeriet

Det er ikke hver dag, at fagforeningen 3F og erhvervslivets organisation DI er enige i fuld offentlighed. Men de ellers modstridende holdninger er ikke til at spore, når det gælder Børne- og Undervisningsministeriets kulegravning af AMU-området, der blev offentliggjort i slutningen af sidste uge.

Rapporten viser, at der i de seneste år har været en række problemer med misbrug af AMU-systemet, uddannelserne og de tilskud, der følger med. Det er især blandt de private aktører på området, at svindlen har været mest udbredt, og rapporten er nu blevet sendt i høring blandt parterne i AMU-systemet.

Men både 3F og DI ønsker allerede nu, at ministeriet øger sit tilsyn med aktørerne på AMU-området.

"Det kan ikke siges nok gange: Christine Antorini må se at få genoprettet den underprioritering, som kontrolenheden har haft under den forhenværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen," siger Per Christensen, forbundssekretær i 3F, der bliver bakket op af Inge Steen Mikkelsen, chefkonsulent i DI.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00