Er fleksuddannelsen faglighed eller krigsdans på Bali?

BAGGRUND: Regeringen vil indføre en ny uddannelse for de unge, der ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Men hvad skal fleksuddannelsen indeholde, og er det blot en kopi af den udskældte Frie Ungdomsuddannelse?
Det er blandt andet umotiverede eller fagligt svage elever, som med fleksuddannelsen kan få en mere skræddersyet ungdomsuddannelse.
Det er blandt andet umotiverede eller fagligt svage elever, som med fleksuddannelsen kan få en mere skræddersyet ungdomsuddannelse.Foto: colourbox.com
Fakta
Det står der om fleksuddannelsen i regeringsgrundlaget

"Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der indføres en fleksuddannelse med skræddersyede uddannelsesforløb, hvor den unge kan gennemføre moduler inden for ungdomsuddannelser, produktionsskoler og højskoler med videre, der tilsammen skal udgøre en fuld ungdomsuddannelse."


Kilde: Regeringsgrundlag, oktober 2011

Flere unge skal i uddannelse og arbejde. Det slog beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fast i den forgangne uge, efter en ny undersøgelse fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd viste, at omkring 80.000 unge mellem 15 og 29 år hverken var i arbejde eller under uddannelse.

En af løsningerne er ifølge Mette Frederiksen og regeringen en fleksuddannelse - en ny uddannelse som den nuværende regering allerede i februar 2010 fremlagde et beslutningsforslag om. Et forslag, som blev stemt ned.

I regeringsgrundlaget fra oktober blev fleksuddannelsen igen nævnt, og for tiden er et nyt forslag under opsejling i Ministeriet for Børn og Undervisning. Men hvad uddannelsen skal indeholde, er der ikke megen viden om, og flere spørger, om det blot bliver som en ny udgave Den Frie Ungdomsuddannelse, som for 10 år siden måtte lukke efter kritik om rejser til Bali og undervisning i krigsdans.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00