Erhvervsskoleelever glæder sig over eftersyn

360: Undervisningsministerens løfte om et 360-graders-eftersyn af erhvervsskolerne vækker glæde hos EEO, som dog advarende minder ministeren om, at det helst ikke skal gå som med eftersynet af folkeskolen.
Marie Dissing Sandahl
EEO (Erhvervsskolernes Elev-Organisation, red.) tager godt imod undervisningsminister Troels Lund Poulsens (V) løfte om et 360-graders-eftersyn af erhvervsskolerne, som han fremsatte i Politiken i lørdags.

Formanden for EEO, Sune Baldus, løfter dog også en advarende pegefinger.

"Jeg håber så, at ministeren har lært af de fejl, man gjorde ved eftersynet af folkeskolen. Hvis Troels Lund Poulsen sætter gang i et eftersyn, så er det helt centralt, at alle parter er med i hele processen, og det er vigtigt, at der kommer resultater - et eftersyn skal ikke være en syltekrukke for debatten om fremtidens erhvervsuddannelser," siger han i en pressemeddelelse.

Idéen om et 360-graders-eftersyn lancerede regeringens Vækstforum i marts, men hidtil har undervisningsministeren fastholdt, at hans fokus alene var på reformer af SU og folkeskolen indtil sommerferien. Udmeldingen vækker derfor også undren hos EEO, men de står klar med deres bud på, hvilke emner det er vigtigst for eftersynet at kigge på.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00