Erhvervsskoler kræver AMU-løfter indfriet straks

NØDRÅB: Danske Erhvervsskoler – Lederne opfordrer regeringen til at holde ord og rulle AMU-besparelserne fra VKO's genopretningspakke tilbage. Børne- og Undervisningsminister Christine Antorini (S) henviser til finanslovsforhandlingerne.
Danske Erhvervsskoler - Lederne frygter, at besparelserne på AMU kan føre til lukning af kurser.
Danske Erhvervsskoler - Lederne frygter, at besparelserne på AMU kan føre til lukning af kurser.Foto: Colourbox.dk

Vi reagerer nu, fordi vi hører fra vores skoler, at de begynder at lukke aktiviteter ned.

Lars Kunov
Formand, Danske Erhvervsskoler - Lederne

Da den nuværende regering var i opposition, var det et meget klart ønske, at besparelserne skulle rulles tilbage, så vi håber selvfølgelig også, der er en forståelse for, at det her har en meget høj prioritet for os.

Lars Kunov
Direktør, Danske Erhvervsskoler - Lederne

"Der er akut behov for at gøre noget, hvis vi skal redde AMU-systemet."

Sådan siger direktør for Danske Erhvervsskoler - Lederne, Lars Kunov, i en påmindelse til den nye regering om dens udtalelser fra tiden i opposition.

Før valget sagde nuværende børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) nemlig, at "... vi (socialdemokraterne, red.) vil rulle regeringens og Dansk Folkepartis nedskæringer i den såkaldte genopretningspakke tilbage på uddannelse."

Den intention er ikke nævnt i regeringsgrundlaget, og det er stadig usikkert om og hvornår, besparelserne på AMU føres tilbage til niveauet før genopretningspakken.

"Vi er bange for, at man venter med at kigge på det her til efter trepartsforhandlingerne en gang i foråret, og så sker der måske noget næste sommer. Det er nu - og ikke efter en lang trepartsforhandling - at der skal gøres noget, hvis man skal rulle besparelserne tilbage," siger Lars Kunov.

Dramatisk fald i deltagere
Grunden til hans advarselsråb er den negative udvikling, AMU-kurserne er inde i, forklarer Lars Kunov.

"Vi ser et dramatisk fald i AMU-aktiviteten, et fald der ligger ud over konjunkturerne. Vi reagerer nu, fordi vi hører fra vores skoler, at de begynder at lukke aktiviteter ned. De fyrer lærere og går med svære overvejelser om, hvorvidt man skal nedlægge nogle af de udstyrskrævende faciliteter".

Lars Kunov understreger også, at han kender til "rigets tilstand" og ved, at "ting tager tid". Men at han har forventninger til regeringen, lægger han ikke skjul på.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00