FH og DA opruster i Bruxelles

Det forestående valg til EU-Parlamentet, et kommende dansk EU-formandskab og en række indgribende direktiver i den danske arbejdsmarkedsmodel får hovedorganisationerne til at sende yderligere ansatte til Bruxelles.  

EU's beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit har præsenteret flere direktiver, der har betydning for den danske model. På billedet ses han og statsminister Mette Frederiksen (S) på de europæiske socialdemokraters kongres i marts, hvor han blev valgt som deres kandidat til formandsposten for EU-Kommissionen.
EU's beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit har præsenteret flere direktiver, der har betydning for den danske model. På billedet ses han og statsminister Mette Frederiksen (S) på de europæiske socialdemokraters kongres i marts, hvor han blev valgt som deres kandidat til formandsposten for EU-Kommissionen.Foto: Stefano Spaziani/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Udsigten til mere indblanding i overenskomsterne fra den nye EU-Kommission kræver flere tropper på jorden i Bruxelles, der kan påvirke lovgivningen i dansk favør.

Sådan lyder i hvert fald analysen fra arbejdsmarkedets parter, der i lyset af den stigende mængde EU-lovgivning på arbejdsmarkedet opruster med ekstra ansatte i den belgiske hovedstad.

I den seneste periode har direktiver om blandt andet mindsteløn, platformsarbejde og løngennemsigtighed sendt parterne på overarbejde.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00