Forening med en halv million medlemmer skruer op for almennyttigt arbejde

Almennyttig forening fordobler sin uddelingsramme og går efter at få mere indflydelse på fælles dagsordener for bæredygtighed, udsathed, sundhed og sikkerhed, uddannelse og demokrati.

Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

En halv million danskere – sygeplejersker, pædagoger og lærere -  er fremover med til støtte gode formål i hele landet. LB foreningen, som ejer LB Forsikring, og har over 430.000 danskere fra de nævnte faggrupper som forsikringskunder, vil nemlig fordoble sin uddelingsramme og arbejde mere strategisk med sine uddelinger fremover.  

”Vi synes, at tiden kalder på at bruge en større volumen af penge på almennyttige uddelinger,” siger LB foreningens formand Lars Busk Hansen. Foreningen har givet donationer af sit overskud siden 2012. De sidste tre år for i alt 30 millioner kroner.

Men med en ny strategi skrues der op for blusset, så man uddeler ialt 100 millioner over de næste fem år. Donationerne skal gå til fire indsatsområder: Bæredygtighed, udsathed, sundhed & sikkerhed samt uddannelse & demokrati. Tilgangen bygger på ideen om, at fællesskaber er hjørnesten i løsningerne til store samfundsproblemer:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00