Forhandlinger om illoyal handelspraksis går ind i slutspillet

SAMHANDEL: Efter en afstemning i Europa-Parlamentet torsdag indledes nu trilogforhandlinger om et nyt direktiv, der med flere forbud vil beskytte små virksomheder mod urimelig samhandel i fødevareforsyningskæden. FødevareDanmark bakker op om stramninger.

<span>Med 428 stemmer for og 170 imod vedtog Europa-Parlamentet torsdag et mandat til at forhandle om regler, der skal modvirke illoyal handelspraksis i fødevareforsyningskæden.<br></span>
Med 428 stemmer for og 170 imod vedtog Europa-Parlamentet torsdag et mandat til at forhandle om regler, der skal modvirke illoyal handelspraksis i fødevareforsyningskæden.
Foto: European Union 2016
Sine Riis Lund

Der er mange små producenter, især i samhandlen med de store og detailhandelskæder, som bliver presset af nogle helt urimelige betalingsfrister.

Torsten Buhl
Direktør, FødevareDanmark

Dette er vores eneste vindue med mulighed for at kunne klare det før Europa-valget.

Paolo De Castro
Europa-Parlamentets hovedforhandler om illoyal handelspraksis

For sene betalinger, ændringer af leveringsvilkår og annulleringer af ordrer kan snart blive forbudte handlinger på tværs af EU.

Torsdag gav Europa-Parlamentet i en afstemning et mandat til et forhandlingsteam om at forhandle den endelige udformning af et nyt direktiv om illoyal handelspraksis mellem virksomheder i fødevareforsyningskæden.

“Det var nu eller aldrig, og jeg er glad for, at Parlamentet, trods presset de seneste uger fra supermarkedernes lobby for at dræbe denne lovgivning, har givet os et grønt lys for at afslutte arbejdet med nye regler, som vores landmænd så desperat har brug for at fjerne den uretfærdige handelspraksis fra fødevareforsyningskæden," udtalte ordfører og hovedforhandler for Parlamentet, italienske Paolo De Castro (S&D) efterfølgende i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00