Frafald koster 750 millioner kroner

DROP UD: Det koster årligt statskassen trekvart milliard kroner, at elever dropper ud eller vælger nyt fag på erhvervsskolerne. Frafaldet er allerede mindsket, siger K. Lav betinget optag, siger SF.
Foto: colourbox.com
Anne BjerregaardMorten Øyen

Med de fantastiske resultater, vi har haft det seneste års tid med de tiltag, vi har iværksat, er frafaldet blevet forbedret betydeligt. Det må vise sig, om det er nok, men det går i hvert fald et gevaldigt stort skridt i den rigtige retning.

Charlotte Dyremose
Uddannelsesordfører (K)

Knap 16.000 elever på erhvervsuddannelsernes grundforløb vælger hvert år at starte på en ny uddannelse eller falder helt fra. Dermed er tilskuddet til skolerne fra statskassen spildt, og det løber op i ¾ mia. kr. årligt, viser en beregning fra DA's kommende arbejdsmarkedsrapport. Det skriver Agenda torsdag.

Men tallet er ikke så dårligt endda, mener Konservatives uddannelsesordfører, Charlotte Dyremose. Hun fremhæver, at frafaldet på erhvervsskolerne det seneste skoleår er faldet med fem procent.

"Så det er spørgsmålet, om vi ikke allerede har sparet nogen af de penge. Med de fantastiske resultater, vi har haft det seneste års tid med de tiltag, vi har iværksat, er frafaldet blevet forbedret betydeligt. Det må vise sig, om det er nok, men det går i hvert fald et gevaldigt stort skridt i den rigtige retning," siger Charlotte Dyremose.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00