Debat

Frie Funktionærer: HK misbruger OK18 til at hverve medlemmer

DEBAT: HK bruger de igangværende forhandlinger om løn og vilkår til at misinformere i jagten på at lokke medlemmer til. Vi opfordrer HK til at konkurrere på lige og sandfærdige vilkår, skriver Claus Carstensen.

Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Claus Carstensen
Advokat og juridisk chef, Frie Funktionærer

Frie Funktionærer og HK har altid været konkurrenter og vi har henvendt os til de samme ansatte, nemlig funktionærer. I lige så lang tid har vi været uenige om, om det at være dækket af en overenskomst er det vigtigste, eller om det – mener vi – for mange ansatte giver mere mening med et mere individuelt fokus.

Men der er forskel på fair og sund konkurrence og at direkte bruge de igangværende forhandlinger om løn og vilkår til at misinformere i jagten på at lokke medlemmer til. Sidstnævnte forsøger HK sig med, og det vil vi på det kraftigste kritisere.

I et blad, der udkom 24. januar, skriver deres juridiske konsulent nemlig, at alle ansatte – uanset om de er medlem af HK eller ej – vil stå uden løn, hvis forhandlingerne ender i konflikt. Det er lodret forkert, og det burde han med sin faglige baggrund vide.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Faktum er, at en lockout kun vil omfatte de organiserede HK-medlemmer, og at alle andre fortsat vil kunne gå på arbejde og derfor også have ret til at få sin fulde løn. Det står klart og tydeligt som punkt 1 i Moderniseringsstyrelsens vejledning om emnet. 

I bladet fortæller den juridiske konsulent også, at medlemmer af HK alligevel vil få en del af indkomsten dækket af fagforeningen, og skriver derefter direkte til medlemmerne, at ’du kan fortælle din kollega, at hun bare skal være meldt ind senest 28. februar, hvis hun vil være omfattet af fuld løn under konflikt.”

Der er forskel på fair og sund konkurrence og at direkte bruge de igangværende forhandlinger om løn og vilkår til at misinformere i jagten på at lokke medlemmer til

Claus Carstensen
Advokat og juridisk chef, Frie Funktionærer

Den formulering fortæller tydeligt om formålet med den bevidste misinformation – nemlig at få flere til at melde sig ind i HK. Hvis det sker på baggrund af usandheder, som i dette tilfælde, er det hverken respektfuldt over for de eventuelle nye medlemmer eller den danske model.

Vi tager meget gerne imod fair konkurrence. Men opfordrer HK til fremover at holde sig til sandheden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00