Her er Brian Mikkelsens og Lars Sandahl Sørensens magtnetværk: "De ligger i den absolutte top"

Topcheferne i DI og Dansk Erhverv har to af de mest magtfulde netværk i Danmark. Det vurderer CBS-forsker. "De har begge et bredt og magtfuldt netværk, som er udtryk for, at de sidder i nogle af nøgleorganisationerne i det danske samfund," siger han. Altinget har kortlagt erhvervsspidsernes magtnetværk.

Lars Sandahl Sørensen (til venstre) og DI står med nogle udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Det har åbnet for, at Brian Mikkelsen (til højre) og Dansk Erhverv - der allerede har kapret Vestas som medlem - kan udfordre Danmarks største erhvervsorganisation. Det vurderer Christoph Houman Ellersgaard, lektor og netværksforsker på CBS.
Lars Sandahl Sørensen (til venstre) og DI står med nogle udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Det har åbnet for, at Brian Mikkelsen (til højre) og Dansk Erhverv - der allerede har kapret Vestas som medlem - kan udfordre Danmarks største erhvervsorganisation. Det vurderer Christoph Houman Ellersgaard, lektor og netværksforsker på CBS.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-HansenKatrine Falk Lønstrup

Pensionsformuer. Kulturlivet. Den grønne omstilling. Og digitalisering. 

Det er bare et lille udpluk af de områder, som Lars Sandahl Sørensen og Brian Mikkelsen kan påvirke gennem deres mange poster i nogle af samfundets mest indflydelsesrige institutioner. 

Det viser Altingets kortlægning af de to erhvervsbosser professionelle forbindelser.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00