HK Kommunal truer med at forlade LO

FAGBEVÆGELSEN: HK Kommunal overvejer at forlade LO og melde sig ind i FTF i stedet. De vil nu undersøge, hvad der er bedst for deres medlemmer.
HK Kommunal truer med at løsrive sig fra KL og vil have iværksat en formel undersøgelse af, om det er bedre for HK Kommunal at melde sig ind i den anden store hovedorganisation FTF. Det skriver Politiken i dag.

"Vi behandler forslaget om en sådan undersøgelse på vores kongres i januar, men vi samarbejder i forvejen med flere af FTF's forbund, så det lyder fornuftigt at få undersøgt, hvad der er bedst for vores 60.000 medlemmer - FTF eller LO," siger Bodil Otto, formand for det samlede HK Kommunal.

Winnie Axelsen, formand for de 21.000 kommunalt ansatte HK'ere i hovedstadsområdet, mener, at det er svært for en HK'er at føle sig hjemme i LO, der i højere grad interesserer sig for industriarbejderen:

"Vores unge medlemmer synes ikke, Harald Børsting er cool, det gør mange af vi gamle heller ikke. Vi har svært ved at se Børstings visioner for velfærdssamfundet, svært ved at se, hvordan han kan stoppe medlemsflugten og give fagbevægelsen et moderne ansigt," lyder det fra Winnie Axelsen, som understreger, at Børsting er dårlig til at sælge billetter i medierne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00