Høj ledighed blandt kortuddannede unge overrasker

Ifølge ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er nyuddannede med korte videregående uddannelser nu oftere ledige end akademikere.

I mange år har det været et problem, at nyuddannede med lange videregående uddannelser har haft svært ved at finde arbejde efter studietiden. Men sådan er det ikke længere.

Nu viser tal i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), at problemet er størst blandt nyuddannede med en kort videregående uddannelse fra for eksempel erhvervsakademierne, skriver Avisen.dk.

"Nu ser vi, at dem med de korte videregående uddannelser faktisk har en højere ledighed end akademikere. Det er klart, at vi nødt til at holde øje med, om det er noget, der forsvinder af sig selv, når vi forhåbentlig kommer mere ud af krisen, end vi er nu, eller om det er det nye normale, siger chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) Mie Dalskov Pihl.
Analysen fra AE viser, at 19,4 procent af nyuddannede med en kort videregående uddannelse ikke var kommet i arbejde i 2015, seks måneder efter de var dimitteret.

Login

  • Anmeld

    Jakob Thulesen Dahl · Rektor, Skanderborg Gymnasium

    Vel et udtryk for at prognoser ikke er virkelighed

    Det er vel netop udtryk for, at der ikke (ved egentlig ikke om der nogensinde har været?) er sammenhæng mellem prognoser og virkelighed, når vi snakker uddannelse. Det er en elastisk størrelse - udbud af uddannet arbejdskraft og udbud af arbejdspladser for samme gruppe. Det er vel som finansministeriet skriver i deres svar til Joakim B. Olsen på spørgsmålet om hvorvidt man kan stole på prognoser der forudsiger ledighed mm (spm FIU-29, 14.okt.16), ikke muligt at sige ret meget om fordi der sker en udjævning. Således sikkert også her - så måske vi skal lade være med at være så forhippede på at kigge på hastighed og korte tidspan og så se på de samme unge når de er 2-3 år efter deres afsluttende eksamen - hvor er de så og hvordan er de stillet økonomisk - har de job, egen lønkonto, bolig etc - alt det der kendetegner livet ud fra et samfundssyn?