Høj ledighed blandt kortuddannede unge overrasker

Ifølge ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er nyuddannede med korte videregående uddannelser nu oftere ledige end akademikere.

Erik Bjørn Møller

I mange år har det været et problem, at nyuddannede med lange videregående uddannelser har haft svært ved at finde arbejde efter studietiden. Men sådan er det ikke længere.

Nu viser tal i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), at problemet er størst blandt nyuddannede med en kort videregående uddannelse fra for eksempel erhvervsakademierne, skriver Avisen.dk.

"Nu ser vi, at dem med de korte videregående uddannelser faktisk har en højere ledighed end akademikere. Det er klart, at vi nødt til at holde øje med, om det er noget, der forsvinder af sig selv, når vi forhåbentlig kommer mere ud af krisen, end vi er nu, eller om det er det nye normale, siger chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) Mie Dalskov Pihl.
Analysen fra AE viser, at 19,4 procent af nyuddannede med en kort videregående uddannelse ikke var kommet i arbejde i 2015, seks måneder efter de var dimitteret.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00