I dag minder Esbjergs havnearbejdere os om, hvorfor Elon Musk hader ESG

Tesla scorer dårligere end tobaksgiganter i de såkaldte ESG-vurderinger af ansvarlige investeringer. 3F's varslede arbejdsnedlægning ved leverancer af Elon Musks elbiler i Esbjerg Havn viser, hvordan Tesla kan være en klimaløsning og en politisk paria på samme tid.

Elon Musk har intet tilovers for ESG-vurderinger, der giver tobaksselskaber langt bedre karakterer end Tesla. 
Elon Musk har intet tilovers for ESG-vurderinger, der giver tobaksselskaber langt bedre karakterer end Tesla. Foto: Toby Melville/AP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Tesla er en darling blandt investorer, men ikke nødvendigvis blandt ansvarlige investorer – forstået som investorer, der bruger ESG som målestok for ansvarlige investeringer.

Det understreger den konflikt, havnearbejderne i Esbjerg nu indleder mod Tesla i sympati med deres svenske kollegaer, der forgæves har forsøgt at tegne overenskomst med bilfabrikanten, der er ejet af verdens rigeste mand, Elon Musk.

ESG er djævlen.

Elon Musk
Ejer af Tesla
"Tesla har på den ene side har været med til at skabe et kvantespring for elbiler, og på den anden side Tesla en chef, der er en løs kanon i forhold til organisering af arbejdskraft og mange andre progressive dagsordenener," siger Steen Vallentin, lektor og leder af Sustainability Centre på Copenhagen Business School.

0:000:00