Inden nye satspuljeforhandlinger: DF kræver pulje til indvandrerkvinder halveret

TOVTRÆKNING: Dansk Folkeparti kræver puljen til at få flere indvandrerkvinder i beskæftigelse halveret. Satspuljepengene skal i stedet bruges på at få flere handicappede i job. V afviser at kommentere.

Foto: Katrine Emilie Andersen / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi vil prøve at se, om vi kan få nogle af de her penge kanaliseret over til indsatsen for at få flere handicappede i beskæftigelse.

Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører, Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti kræver den pulje, som regeringen vil sætte af til at få flere indvandrerkvinder i beskæftigelse, halveret.

Sådan lyder partiets krav på beskæftigelsesområdet, inden fredagens satspuljeforhandlinger påbegyndes.

”Vi mener, at der er mange andre projekter end ikke-vestlige kvinder, man kan bruge energien på,” siger partiets integrationsordfører, Marie Krarup.

Dokumentation

Satspuljen

Siden 1990 er den automatiske regulering af overførselsindkomsterne steget 0,3 procent mindre end den generelle lønudvikling.

Pengene udmøntes i stedet i satspuljen, som forhandles mellem alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Satspuljen afsættes hvert år til initiativer inden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Initiativerne har til formål at forbedre vilkårene for svage og udsatte grupper samt for mennesker på overførselsindkomst.

Satspuljen for 2019 indebærer, at der fordeles omkring 780 millioner kroner, og i alt 3 milliarder i perioden 2019-2022.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00