Indgreb mod chauffører møder kritik: Kan svække kontrol med social dumping

HVILETID: Nye regler skal gøre parkering på rastepladser besværligt for udenlandske lastbiler. 3F frygter, at det vil skubbe chauffører ud i industrikvarterer og spænde ben for kampen mod social dumping.

Det skal være slut med langtidsparkerede lastbiler på rastepladserne, mener regeringen og DF. I finansloven afsættes 20 millioner kroner til skiltning og kontrol med rastepladserne. 
Det skal være slut med langtidsparkerede lastbiler på rastepladserne, mener regeringen og DF. I finansloven afsættes 20 millioner kroner til skiltning og kontrol med rastepladserne. 
Anders Redder

”Vi frygter, at udenlandske chauffører nu rykker væk fra rastepladserne og ud til industrikvarterer. Hvis det sker, bliver problemerne større, end de er i dag." 

Flemming Overgaard
Næstformand, 3F Transport

Rastepladser skal ikke længere være hoteller for langtidsparkerende lastbilchauffører, der søger hvile efter turene på de danske veje.

Sådan lyder beskeden fra regeringen og Dansk Folkeparti, der i finansloven lægger op til at stramme grebet om de udenlandske chaufførers hvileophold.

20 millioner kroner afsættes frem mod 2021 til skiltning og øget kontrol på rastepladserne. Det skal ifølge Claus Kvist Hansen fra Dansk Folkeparti sætte en stopper for ”det nomadefolk af østeuropæiske chauffører, der bor på danske rastepladser.”

Dokumentation

FAKTA - Det står i Finansloven:

Parkeringsrestriktioner på statslige rastepladser
Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at indføre tidsbegrænset parkering for lastbiler på de statslige rastepladser på motorvejsnettet.

Det skal forhindre, at særligt udenlandske lastbiler langtidsparkerer på danske rastepladser.

Der afsættes 14 mio. kr. i 2018 og 6 mio. kr. i 2019-2021 til opsætning af skilte og til Vejdirektoratets administration og kontrol med overholdelse af reglerne.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00