KL kritiserer Rigsrevisionen: ”Det er en skrivebordsøvelse”

EFTERSYN: Rigsrevisionens forslag til, hvordan der kan spares 1,5 milliarder på kommunernes jobcentre, falder ikke i god jord hos KL, der kalder beretningen for useriøs. Beskæftigelsesministeren er enig med Rigsrevisionen i, at der skal ses på kommunernes resultater.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Rigsrevisionens undersøgelse peger på, at jobcentrene kan få flere ledige i beskæftigelse eller uddannelse, uden at det kræver flere statslige eller kommunale udgifter.

Rigsrevisionen i beretning om jobcentrenes effektivitet

Der er mulighed for at reducere antallet af arbejdsløse med 18.000 og spare næsten 1,5 milliarder – helt uden at det koster staten eller kommunerne en krone. Sådan lyder det fra Rigsrevisionen i en ny beretning om jobcentrenes effektivitet.

Men den konklusion giver formanden for KL’s arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Thomas Kastrup-Larsen (S), ikke meget for. Konklusionerne i beretningen er uden hold i virkeligheden, lyder det fra Thomas Kastrup-Larsen, der til daglig også er borgmester i Aalborg Kommune.

”Det er en ren skrivebordsøvelse, som slet ikke tager højde for, om jobcentrene er gode til at hjælpe folk i job eller ej,” siger Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00