København taber Farvergade-sag i Højesteret

KORT NYT: Efter flere års juridisk tovtrækkeri har Københavns Kommune endegyldigt tabt sagen mod staten om ulovlig aktivering af ledige.
Kim Rosenkilde

En lidt for kreativ fortolkning af aktiveringsreglerne i det nu nedlagte Farvergade Jobcenter har kostet Københavns Kommune omkring 100 millioner kroner.

Penge, som kommunen må regne for endegyldigt tabt, efter Højesteret tirsdag afsluttede det fire år lange juridiske tovtrækkeri mellem Arbejdsmarkedsstyrelsen og Københavns Kommune.

Sagen handlede om, hvorvidt Københavns Kommune har været berettiget til statslig refusion i 2008, 2009 og 2010 for en aktiveringsindsats, som primært bestod i, at de ledige skrev jobansøgninger hjemmefra. Det mente Københavns Kommune, men Arbejdsmarkedsstyrelsen var uenig.

Styrelsen forlangte i første omgang 390 millioner kroners refusion tilbagebetalt for 2008 og 2009. Det beløb blev siden barberet ned til 60 millioner kroner. Til gengæld inddrog staten refusion for 35 millioner kroner for 2010.

Østre Landsret tog stilling til den første del af sagen i 2012, som også faldt ud imod København. Højesteret har behandlet spørgsmålet om, hvorvidt staten kunne inddrage de 35 millioner kroner for 2010, og igen faldt afgørelsen ud imod København.

I Københavns Kommune tager direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Kaj Ove Christiansen, Højesterets afgørelse til efterretning.

"Vi tager naturligvis afgørelsen til efterretning. Sagen var meget principiel for kommunerne og KL. Nu er sagen afgjort, og det er tid til at se fremad. Sagen er fra 2010 og har ikke nogen konsekvenser for ledige københavnere," siger Kaj Ove Christiansen i en pressemeddelelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00