Konservativ ordfører vil skrumpe aktiveringsloven

INTERVIEW: Ny arbejdsmarkedsordfører for Konservative, Mai Henriksen, ser frem til at gennemføre tilbagetrækningsreformen og vil simplificere aktiveringsloven.
Den 31-årige Mai Henriksen er ny arbejdsmarkedsordfører for De Konservative.
Den 31-årige Mai Henriksen er ny arbejdsmarkedsordfører for De Konservative.
{{image:13680:C}}

Folketingsvalget blev en blodig affære for Det Konservative Folkeparti. Blandt andet for tidligere arbejdsmarkedsordfører Helle Sjelle, som ikke blev genvalgt.

Det har banet vejen for den nyvalgte Mai Henriksen, som er viceborgmester i Odense og har siddet i byrådet samme sted siden 2005. Den 31-årige cand.scient.pol. blev i går udnævnt til K's ordfører for arbejdsmarked.

Kort efter udnævnelsen fortæller Mai Henriksen, at hendes umiddelbare fokuspunkter er afbureaukratisering og tilbagetrækningsreformen.

"Selvom vi ikke får gennemført vores 2020-plan, ser det ud til, at tilbagetrækningsreformen bliver til noget, og det bliver interessant at få den implementeret," siger Mai Henriksen.

Behov for reformer
Herudover ser hun gerne en gennemgang af hele aktiveringsloven.

"Den er så utrolig lang og består af så utroligt mange sider. Der er et behov for, at der bliver lavet nogle reformer på det her område," siger hun og svarer - adspurgt til om afbureaukratiseringen kun skal finde sted på aktiveringsområdet - at hun "med garanti vil falde over flere ting".

Mai Henriksen har siden 2008 arbejdet med strategisk planlægning for energinet.dk.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00