Kuglestøder i arbejdsmarkedsudvalget

SKIFTE: Enhedslisten og Liberal Alliance har allerede fordelt ordførerskaberne. Se her, hvem de nye ordførere er på de beskæftigelsespolitiske områder, og hvilke ordførere som røg helt ud ved folketingsvalget.
Marie Dissing Sandahl
Folketingsvalget betyder farvel til to arbejdsmarkedsordførere - men også goddag til helt nye. Enhedslisten og Liberal Alliance har som de eneste to partier allerede udnævnt de nye ordførere, mens De Konservative og Dansk Folkeparti forventes at gøre det samme snarligt. De tre potentielle regeringspartier samt Venstre venter med udnævnelserne, til regeringsdannelsen er ovre.

Enhedslisten byder på tre helt nye mænd på tinge og i arbejdsmarkedsudvalget - selvom de dog alle har en fortid i fagbevægelsen. Partiets arbejdsmarkedsordfører bliver den nyvalgte Christian Juhl, som hidtil har været 3F-lokalformand i Silkeborg.

Den tidligere formand for Bryggeriarbejderne og næstformand i 3F Industri og Service i København, Finn Sørensen, tager sig af EU-arbejdsmarkedspolitik og social dumping. Som noget helt nyt opretter Enhedslisten en ordfører for arbejdsmarkedsuddannelser, og det bliver havnearbejder Henning Hyllested, som i dag er formand for havnens lossearbejdere.

Liberal Alliance har udpeget den tidligere medaljevindende kuglestøder, Joachim B. Olsen, som arbejdsmarkedsordfører.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00