Kun få vragede politikere har fået job

EFTER POLITIK: Krisen har gjort det langt sværere at få nyt job. Også for eks-politikere. 16 måneder efter sidste valg er under halvdelen af de vragede folketingsmedlemmer kommet i arbejde.
Eks-politikere får ikke nyt job uden videre. Kun 10 ud af 26 vragede folketingsmedlemmer har fået job her 16 måneder efter valget i 2011.
Eks-politikere får ikke nyt job uden videre. Kun 10 ud af 26 vragede folketingsmedlemmer har fået job her 16 måneder efter valget i 2011. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Foto: www.ft.dk
Foto: Ida Schmith
Foto:
Foto: Altinget.dk
Foto: Altinget.dk/ Linea Sanderbo Kürstein
Foto: ft.dk
Foto: Folketinget.dk
Foto: folketinget
Foto:
Foto:
Foto: ft.dk
Foto: Mads Flummer
Foto: www.ft.dk
Foto:
Foto: perbisgaard.com
Foto: ft.dk
Foto:
Foto:
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Fakta

Det laver de i dag

26 folketingsmedlemmer* genopstillede ved sidste valg i 2011, men blev ikke genvalgt. Her 16 måneder senere er kun 10 af dem i beskæftigelse.

Uden job: 6
Har ikke søgt job: 6
Nyt job: 5
Tilbage i gammelt job efter orlov: 3
Selvstændig: 2
Uddannelse: 2
Pension: 2

*Altinget.dk har kun gennemgået de 26 eks-MF'ere, som blev valgt ind i 2007 og derefter vraget af vælgerne ved valget i 2011. Derudover kom en række politikere i Folketinget som suppleanter i løbet af valgperioden. Disse MF'ere er ikke med i undersøgelsen.

Eftervederlag
Folketingsmedlemmer fortsætter med at få løn (eftervederlag), når de træder ud af Folketinget. Eftervederlaget ydes i mindst i 12 måneder og højest i 24 måneder afhængig af anciennitet. Nye lønindtægter eller pension modregnes i eftervederlaget. Dog ikke de første 100.000 kr. i det første år.

Med den økonomiske krise er det blevet langt sværere at få nyt job. Også for tidligere folketingsmedlemmer.

Her små 16 måneder efter valget i 2011 har under halvdelen af de folketingsmedlemmer, som ikke blev genvalgt, fundet et job. Kun 10 af de 26 vragede MF'ere er i dag i arbejde, viser en opgørelse, som Altinget.dk har lavet.

Helt andet billede i 2007
Det står i skarp modsætning til en lignende opgørelse, som Altinget.dk tidligere har lavet af de politikere, som ikke blev genvalgt til Folketinget i 2007. Dengang var 15 ud af 18 eks-MF'ere i arbejde kun tre måneder efter valget.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00