LA-leder vil halvere beløbsgrænsen: "Vi har brug for en enorm mentalitetsændring i Danmark"

Beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft på 445.000 kroner skal halveres, hvis det står til Alex Vanopslagh. Forslaget skal hjælpe med at løse problemet med mangel på arbejdskraft i dansk erhvervsliv. Samtidig opfordrer han til en gennemgribende skattereform med lettelser af blandt andet topskat, selskabsskat og aktieskat.

Manglen på arbejdskraft er det største erhvervspolitiske problem ifølge Alex Vanopslagh (LA). Han foreslår at sænke et hav af skatter samt at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.
Manglen på arbejdskraft er det største erhvervspolitiske problem ifølge Alex Vanopslagh (LA). Han foreslår at sænke et hav af skatter samt at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Ifølge den politiske leder i Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, er den suverænt vigtigste erhvervspolitiske prioritet at få flere hænder ind på det danske arbejdsmarked.

Forslagene til at få prioriteten opfyldt er mange. Man kan hæve topskattegrænsen. Man kan hente mere udenlandsk arbejdskraft. Man kan se på dagpengesystemet. Men fælles for dem alle er, at politikernes tankegang skal ændres, fortæller han.

”Vi har brug for en enorm mentalitetsændring i Danmark. Lige nu har vi en tilgang, der går ud på, at vi skal gøre det, der er bedst for den offentlige sektor. I stedet burde vi have den ambition, at flest mulige mennesker i verden ønsker at rejse til Danmark. For at arbejde, for at starte virksomhed og for at investere,” siger Alex Vanopslagh.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00