Lærernes Pension har investeret trecifret millionbeløb i Qatar – overvejer at sælge ud

Bestyrelsen i Lærernes Pension skal drøfte, om pensionsselskabet skal holde fast i investeringer i det omdiskuterede værtsland for VM i fodbold.

Gordon Ørskov Madsen er formand for Danmarks Lærerforening og for pensionsselskabet Lærernes Pension. Her skal bestyrelsen drøfte pensionsselskabets investeringer i Qatar.
Gordon Ørskov Madsen er formand for Danmarks Lærerforening og for pensionsselskabet Lærernes Pension. Her skal bestyrelsen drøfte pensionsselskabets investeringer i Qatar.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Da det danske herrelandshold i fodbold tirsdag spillede dets første kamp ved VM i Qatar, var det med reklamer for QatarEnergy på banderne rundt om banen.

QatarEnergy er imidlertid ikke blot et stort statsligt energiselskab i den omdiskuterede ørkenstat. Selskabet er også et blandt flere qatarske værdipapirer, der indgår i investeringerne hos pensionsselskabet Lærernes Pension, der har flere end 150.000 lærere herhjemme som medlemmer.

Det bekræfter Lærernes Pension overfor Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024