Lederne: Få timers arbejde er ofte nok til at undgå et liv på passiv forsørgelse

Vi skal sørge for, at udsatte grupper bliver en del af fællesskabet på en arbejdsplads, så færre ender på førtidspension. Alt andet vil være trist for både samfundet og de mennesker, som har brug for en hjælpende hånd, skriver Kim Møller Laursen.

når man først er kommet på førtidspension, er chancen for, at man kommer tilbage på arbejdsmarkedet, meget lille, skriver Kim Møller Laursen.
når man først er kommet på førtidspension, er chancen for, at man kommer tilbage på arbejdsmarkedet, meget lille, skriver Kim Møller Laursen.Foto: Lederne
Kim Møller Laursen

Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats fremlægger sine bud på en reform af beskæftigelsesindsatsen på mandag.

Ekspertgruppen skal blandt andet komme med forslag til indsatser med større effekt for de mange tusinde borgere, som er langt væk fra arbejdsmarkedet, og hvor en del ellers ender på førtidspension.

Og det er vigtigt, at færre parkeres på førtidspension. Det var også målet med den reform af førtidspensions- og fleksjobordningerne, som trådte i kraft i 2013. Flest muligt skulle i arbejde og forsørge sig selv, og færrest muligt skulle ende på varig, passiv forsørgelse, lød det.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024