Lizette Risgaard om store bededag: ”Rent ud sagt en skandale”

FH opfordrer til folkeafstemning, indsamler underskrifter i tusindvis og gør klar til demonstration mod afskaffelse af store bededag. SVM-regeringen står fast.

"Vi har været med til at lave et utal af trepartsaftaler. Her har man ikke fundet anledning til overhovedet at indkalde arbejdsmarkedets parter. Det er rent ud sagt en skandale,” sagde formanden for FH, Lizette Risgaard, tirsdag formiddag.
"Vi har været med til at lave et utal af trepartsaftaler. Her har man ikke fundet anledning til overhovedet at indkalde arbejdsmarkedets parter. Det er rent ud sagt en skandale,” sagde formanden for FH, Lizette Risgaard, tirsdag formiddag.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Kantinen i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) dannede tirsdag formiddag rammen om et usædvanligt pressemøde. 

Forrest stod Lizette Risgaard, formanden for FH, og lige bag sig havde hun i omegnen af 20 fagforeningsledere, heriblandt 3F-formand Henning Overgaard, Metal-formand Claus Jensen og FOA-formand Mona Striib. 

Som Lizette Risgaard også selv bemærkede det overfor pressen, var det dermed en samlet fagbevægelse med de 1,3 million lønmodtagere, fagforbundene i FH repræsenterer. Den samlende kraft var modstanden mod at afskaffe store bededag, som regeringen har lagt op til. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00