LO-forhandlere til forligsmanden: Udskyd konflikten

OK18: Alt skal være afprøvet, inden Danmark bliver sendt ud i en storkonflikt. Derfor opfordrer LO-forhandlerne til, at forligsmanden giver parterne to uger mere til at nå hinanden.

Selvom det er svært at se de helt store åbninger i forhandlingerne, skal alle muligheder udtømmes.

Derfor opfordrer LO-forhandlerne til, at forligsmanden udsætter konflikten igen.

Sådan lyder det fra Ellen Lykkegård, gruppeformand i 3F offentlig, og Dennis Kristensen, formand for FOA.

”Der står rigtig meget på spil, hvis Danmark kastes ud i en storkonflikt. Det forpligter os til at udtømme alle muligheder for at nå til enighed,” siger Ellen Lykkegård til Altinget.

Mandag morgen udtalte Dennis Kristensen til TV 2, at det bliver svært for parterne at nå hinanden inden for det næste døgn, men at det ikke udelukker en aftale, hvis parterne får mere tid til at forhandle.

”Vi har trods alt set, at arbejdsgiverne har bøjet sig, det skal de anerkendes for. Vi har også bøjet os. Så er det simpelthen for brandærgerligt, hvis vi ikke bare kan få det sidste på plads og dermed få dét, der kunne blive til et samlet forlig,” siger Dennis Kristensen til TV 2.

Ifølge TV 2 har man i det andet lønmodtagerforbund FTF ikke besluttet, hvad man vil anbefale forligsmanden. Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen understreger over for TV 2, at det ikke skal ses som udtryk for splittelse i fagbevægelsen, og at de stadig står sammen om musketereden.

Udmeldingen fra Dennis Kristensen og Ellen Lykkegård kommer oven på 21 timer lange forhandlinger på det kommunale område, hvor parterne gik hver til sit mandag morgen dog uden at have landet en aftale. Udtalelserne til medierne skal også ses som et forsøg på at lægge internt pres på de øvrige lønmodtagerrepræsentanter for at nå til enighed om en aftale.

KL afventer næste runde
KL vil endnu ikke sige, om de mener, at der er grund til at udskyde konflikten. Her vil man først og fremmest fokusere på de forhandlinger, der er varslet tirsdag klokken 14. 

Mange fra lønmodtagersiden er allerede igen trukket i arbejdstøjet og har klokken 10.00 genoptaget forhandlingerne på det regionale område. Ifølge Ellen Lykkegård er den første runde i forhandlingerne forløbet fredeligt.

Tirsdag er sidste chance for at lande en aftale, inden forligsmanden enten skal kaste håndklædet i ringen eller udskyde konflikten endnu en gang.

 

Forrige artikel 3F-boss til SF-landsmøde: Hold nallerne væk fra OK18-forhandlinger 3F-boss til SF-landsmøde: Hold nallerne væk fra OK18-forhandlinger Næste artikel Her er tre af de mest spektakulære konflikter – og den, der ikke blev til noget Her er tre af de mest spektakulære konflikter – og den, der ikke blev til noget
Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

FØDSELSDAGSANALYSER: Hvad har det betydet for eksempelvis de ældre, kulturen og boligpolitikken, at vi nu har en socialdemokratisk regering? Og hvordan går det med at stække Finansministeriets magt og gøre Danmark til det bedste land at være barn i? Altingets fagredaktører gør status på regeringens ét års fødselsdag med hver deres ultrakorte analyser.