Anmeldelse af 
Svend Bie

LO’s historie behandles mere kærligt end kritisk i Poul Smidts "Ulvetider og skiftespor"

Poul Smidts nye bog om LO’s selvstændige historie giver overblik, men ikke nogen skarp analyse af en fagbevægelse, der delvist har formøblet en vinderposition, skriver Svend Bie.

Poul Smidt har på Lizette Riisgaards opfordring skrevet et glimrende overblik over LO's sidste 20-25 år, men de skarpe analyser kommer ikke til udtryk, skriver Svend Bie. 
Poul Smidt har på Lizette Riisgaards opfordring skrevet et glimrende overblik over LO's sidste 20-25 år, men de skarpe analyser kommer ikke til udtryk, skriver Svend Bie. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Svend Bie
Ulvetider og skiftespor - LO på vejen mod Fagbevægelsens Hovedorganisation
Poul Smidt
360 sider, Gads Forlag, netop udkommet

Den danske fagbevægelse har - fra "gærkonflikten" i 1998 til sammenslutningen mellem LO og FTF i 2019 - præsteret både at udvikle overenskomstsystemet og levere solid politisk påvirkning i en tid med globalisering, teknologispring, kvindekamp, efterlønsreformer og stærke blå regeringer.

Men uden at skabe en grundlæggende løsning på det helt store problem, at privatansatte medlemmer siver støt og roligt, år for år, fra de tidligere LO-forbund, mens de såkaldte gule fagforeninger lige så støt og roligt vinder terræn. Om et år eller to vil Det Faglige Hus være større end 3F, og hvad stiller man op med det?

Det er denne dramatiske periode for arbejdsmarkedet og fagbevægelsen, som er i fokus for Poul Smidts bog, "Ulvetider og Skiftespor." 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00