Nedergaard prioriterer unge over voksne

SVU: Undervisningsministeren erkender, at genopretningspakken forringer mulighederne for efteruddannelse. Men hun har valgt at prioritere de unge frem for de voksne.
Regeringen har som led i sin genopretningsplan foreslået at skære perioden for, hvor lang tid man kan modtage SVU (Statens VoksenUddannelsesstøtte, red.) fra 80 til 40 uger.

På den baggrund havde Socialdemokraternes Bjarne Laustsen indkaldt undervisningsminister Tina Nedergaard (V) til samråd om konsekvenserne af denne nedskæring. Tina Nedergaard var da heller ikke begejstret for udsigten til nedskæringerne.

"Det er jo ikke nogen vinder, det her. Så når vi gør det, så er det jo ikke for sjovs skyld. Det er alene gjort, fordi vi skulle finde en masse penge," indledte ministeren.

Unge før de voksne
Tina Nedergaard gjorde det klar, at man ikke havde ønsket at ramme kerneydelserne til de unges uddannelsesforløb, og derfor vil man opleve besparelserne på voksenuddannelserne. Bjarne Laustsen mente, at dette forslag bare var en del af en større nedskæringscocktail, som ville ramme hårdt.

"Det bliver dyrere for alle. Det bliver ringere for alle, og det lægger ministeren heller ikke skjul på, og det skal hun have tak for," sagde Bjarne Laustsen.

Undervisningsministeren måtte da også medgive, at dette tiltag ikke var noget, som ville bidrage positivt til området.

"Det her er absolut ikke noget, der vil forbedre mulighederne for efteruddannelsen, men jeg har i denne situation været nødt til at prioritere, og der har jeg valgt at prioritere de unge," sagde Tina Nedergaard.

Rammer de svageste
Bjarne Laustsen mente, at man ramte helt forkert med dette initiativ, der uundgåeligt ville ramme mennesker, som i forvejen havde svært ved at tage en uddannelse, og derudover var det også de mennesker, som gjorde meste for at blive beskæftiget.

"Der er jo her tale om mennesker, der forsøger at opkvalificere sig, således at de kan komme i arbejde og dermed ikke bliver en belastning for statskassen, tværtimod," sagde Bjarne Laustsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Nedergaard

Administrativ leder, JH Planter, fhv. undervisningsminister (V), fhv. MF
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1997)

Bjarne Laustsen

MF (S), formand for Beskæftigelsesudvalget
maskinarbejder (Norden, FLS)

0:000:00