Ny bog: Ministerledelse - som de selv har oplevet det

18. marts 2014 kl. 20:37
BOG: Otte forhenværende, men toneangivende, ministre udgiver bog om deres erfaringer med ministerledelse.
| Flere

Handelshøjskolens Forlag har netop udgivet en lille, overskuelig bog på 166 sider,  hvor otte tidligere ministre som nogle af de første fortæller om deres ledelseserfaringer som ministre.

De otte er: Pia Gjellerup (S), der også har været bogens redaktør, Jens Kampmann (S), Karl Hjortnæs (S), Palle Simonsen (K), Laurits Tørnæs (V), Niels Helveg Petersen (R), Ole Løvig Simosen (S) samt Rikke Hvilshøj (V).

I følge forlaget fortæller de "åbenhjertigt om deres erfaringer med at udøve ledelse fra en ministerposition. Det er otte meget forskellige ministre, som derved kommer til at repræsentere vidt forskellige regeringer, politiske ståsteder, ministerier og tider. Men også en række tværgående fællestræk i forhold til ledelsesopgaven kommer til syne".

Arbejdet med at forberede bogen har strakt sig over tre år, og da ministrene ikke længere er bundet af samme politiske hensyn som i embedsperioden, mener de, at de mere frit og perspektiverende kan skildre, hvordan de har udøvet ministerledelse.

I et af bogens sidste kapitler, der hedder "Særlige rådgivere - en parentes med uenighed" viser det sig, at gruppen deles over i to: Tilhængere af spindoktorer er Pia Gjellerup, Rikke Hvilshøj og Ole Løvig Simonsen, mens de fem øvrige - Palle Simonsen, Jens Kampmann, Karl Hjortnæs, Laurits Tørnæs og Niels Helveg - giver en såkaldt "negativ nuancering". 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK