Ny debat: To år i ministerstolen - hvad skal på Hummelgaards beskæftigelsespolitiske dagsorden de næste to år?

Listen over hængepartier og beskæftigelsespolitiske slagsmål er lang, men hvor mener arbejdsmarkedets centrale aktører, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bør tage fat de sidste to år af valgperioden? Det spørgsmål stiller Altinget Arbejdsmarked i en ny temadebat.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

27. juni var det to år siden, at Troels Lund Poulsen (V) overdrog nøglerne til Beskæftigelsesministeriet til Peter Hummelgaard (S), som ved den traditionelle overdragelsesceremoni erklærede, at posten som beskæftigelsesminister var hans “hedeste” drømmejob.

Selvom Peter Hummelgaard ved sit midtvejsjubilæum kan prale af at have driblet regeringens helt store prestigeprojekt om en ret til tidlig pension i mål, er listen over hængepartier og beskæftigelsespolitiske slagsmål fortsat lang og omfattende. 

Om hjørnet venter forhandlinger om en sprængfarlig ydelsesreform og en mere end besværlig barselsreform. Støttepartiet Radikale presser på for initiativer, der øger arbejdsudbuddet og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft, mens SF og Enhedslisten i fælles fodslag med fagbevægelsen kræver flere penge til dagpengesystemet. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00