Ny minister skal i samråd om vækstplan

DEBUT: Oppositionen kalder den nye fødevareminister i samråd om den kommende vækstplan for fødevarer. Venstre ønsker en konkretisering af, hvor mange arbejdspladser og hvor meget eksport der er i planen.
Erling Bonnesen (V) har sammen med Leif Mikkelsen (LA) og René Christensen (DF) kaldt fødevareministeren i samråd om regeringens vækstplan for fødevarer.
Erling Bonnesen (V) har sammen med Leif Mikkelsen (LA) og René Christensen (DF) kaldt fødevareministeren i samråd om regeringens vækstplan for fødevarer.Foto: ft.dk
Michael Hjøllund
Den nyslåede fødevareminister Dan Jørgensen (S) tager hul på det nye år med et samråd om regeringens nyligt lancerede vækstplan for fødevarer.

Selvom planen er fremlagt, efterlyser Venstre konkrete svar på, hvor langt planen kan bringe det danske landbrugs- og fødevareerhverv.

"I sin overskrift er det fint, at regeringen melder en vækstplan ud, men nu er det også vigtigt, at vi får svar på, hvor mange arbejdspladser og eksportkroner der egentlig er i de her tiltag. Og ikke mindst hvor meget den kan udvide råvaregrundlaget," siger partiets fødevareordfører, Erling Bonnesen.

Organisationen Landbrug & Fødevarer meldte i forbindelse med præsentationen af vækstplanen ud, at erhvervet potentielt kan bidrage med 25.000 nye job, hvis de rigtige instrumenter tages i brug.

Dokumentation

Samrådsspørgsmålets ordlyd:

Ministeren bedes redegøre for regeringens samlede vækstplan særligt med henblik på forslagene på fødevareområdet, herunder hvor mange arbejdspladser, hvor stor vækst og hvor stor stigning i fødevareeksporten regeringen forventer udspillet vil skabe, jf. artiklerne i side 22-23 i Børsen den 28. oktober 2013. Ministeren bedes samtidig redegøre for det nærmere indhold i væksttjek og nabotjek samt tidsplaner for de forskellige dele i udspillet på fødevareministerens område.

Spørger:
Leif Mikkelsen (LA), Erling Bonnesen (V), René Christensen (DF)


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00