Ny temadebat om jobcentre: Hvor dybt skal sparekniven skære?

Forskere, interesseorganisationer og politikere vil i den kommende tid debattere, hvor store besparelser, jobcentrene kan finde, inden det begynder at gøre afgørende skade på de indsatser, som skal hjælpe arbejdsløse i job.

En milliardbesparelse på den kommunale beskæftigelsesindsats skal skaffe penge til, at nedslidte som Arne Juhl kan få lov til at gå på tidlig pension.
En milliardbesparelse på den kommunale beskæftigelsesindsats skal skaffe penge til, at nedslidte som Arne Juhl kan få lov til at gå på tidlig pension.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

En milliardbesparelse på den kommunale beskæftigelsesindsats skal være med til at sikre penge til, at bryggeriarbejder Arne Juhl og andre nedslidte kan få lov til at gå på tidlig pension.

Nu lægger regeringen op til at skære endnu et trecifret millionbeløb fra jobcentrene for at finde penge til nye såkaldte nytteindsatser målrettet først og fremmest arbejdsløse kvinder med indvandrerbaggrund. Regeringen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) taler samtidig om, at der kan være brug for at tage et større livtag med den måde, som området er organiseret på.

Altinget giver ordet til forskere, interesseorganisationer og politikere, som i en temadebat vil komme ind på, hvor store besparelser, jobcentrene kan finde, inden det begynder at gøre afgørende skade på de indsatser, som skal hjælpe arbejdsløse tilbage i job.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00