Nyt forsøg skal nedbringe sygefravær

FORSØG: 22 kommuner skal være med i verdens hidtil største sygedagpengeforsøg. Formålet er at nedbringe sygefraværet i de danske kommuner.
Sygefraværet skal nedsættes i kommunerne. Derfor er 22 danske kommuner, blandt andet Nyborg, blevet udvalgt til at deltage i verdens største sygedagpengeforsøg "Det store Tilbage Til Arbejdet-projekt" (TTA-projektet). Det skriver Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

Sygefraværet koster på landsplan 37 milliarder kroner om året. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Formålet med TTA-projektet er derfor at nedbringe sygefraværet med 30 procent på et år i de 22 forsøgskommuner.

Jobcenterchef i Nyborg Kommune Pia Gertsen glæder sig til at følge projektet og dets resultater.

"Jeg er rigtig glad for, at vi er blevet udvalgt til at deltage i netop dette projekt. Tre af vores medarbejdere er blevet uddannet til at varetage koordineringen af hele indsatsen, og vi har tilknyttet psykolog, psykiatere, fysioterapeut og læger til projektet. De praktiserende læger inddrages ligeledes i samarbejdet, så vi på den måde gerne skulle sikre, at der fra alle sider arbejdes i samme retning for at få den enkelte, sygemeldte borger hurtigst muligt på ret køl igen," siger hun i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00