Nyt projekt skal bekæmpe ubevidst diskrimination på arbejdsmarkedet i hovedstaden

’En by af talenter’ er titlen på et nyt projekt, der skal sikre ikke-vestlige indvandrere flere og bedre job. Først gennem oplysning om fordelene ved mangfoldighed og senere mere konkret samarbejde. Arbejdet sker i kølvandet på coronafyringer, der har ramt ikke-vestlige særligt hårdt.

Blandt personer med erhvervskompetencegivende uddannelse ender markant flere med ikke-vestlig baggrund med at lave manuelt arbejde end etnisk danske kolleger. Indenfor rengøring, hoteller og restauranter bliver de ansat i lavere
stillingsbetegnelser og gennemsnitligt tjener en lavere løn.
Blandt personer med erhvervskompetencegivende uddannelse ender markant flere med ikke-vestlig baggrund med at lave manuelt arbejde end etnisk danske kolleger. Indenfor rengøring, hoteller og restauranter bliver de ansat i lavere stillingsbetegnelser og gennemsnitligt tjener en lavere løn.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Over de næste to år har københavnske arbejdsgivere mulighed for hjælp til at komme ubevidst etnisk diskrimination til livs.

”Målet er at forebygge ubevidst etnisk diskrimination ved at tale med virksomhederne om de fordele, de kan få ud af at sætte fokus på etnisk mangfoldighed,” siger Sofie Havn Jensen.

Hun er seniorkonsulent i Foreningen Nydansker, som sammen med Als Research skal drive projektet for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00