Partierne dybt uenige om hjælp til arbejdsløse dimittender

ARBEJDSLØSHED: Mange akademikere uddanner sig direkte til arbejdsløshed, og det er et problem, mener partierne på Christiansborg. Alle vil tage handling, men metoderne splitter.
Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Vi kan godt prøve os frem med diverse kunstige indgreb som eksempelvis at give en særlig service til akademikere, men det løser ikke det overordnede problem. Det, der virkelig rykker ved beskæftigelsen, er, at det kan betale sig at producere.

Tina Nedergaard.
Forskningsordfører, Venstre
Kickstart, Videnpiloter og udviklingskontrakter.

Det er bare nogle af de værktøjer, politikerne trækker frem fra kassen i arbejdet med at rette op på arbejdsløsheden blandt nyuddannede akademikere.

Mens den såkaldte dimittendledighed ifølge både rød og blå blok er et stort problem, så hører enigheden op, når snakken falder på løsningsmetoderne.

Her har fløjene forskanset sig på hver sin side af den klassiske højre-venstre-skala. Mens Socialdemokraterne peger på en offentlig kickstart som løftestang for de ledige, findes svaret ifølge Venstre i de gode gamle markedskræfter.

S: Kickstart og Videnpiloter
Ifølge Akademikernes Centralorganisation (AC) lå den samlede ledighedsprocent for dimittender i december 2011 på i alt 24,3 procent. Organisationens tal viser også, at udviklingen ikke har ændret sig de seneste par år.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00