Pia Gjellerup: Nye tiltag på vej i gentænkning af arbejdsmiljø

MIDTVEJSSTATUS: Der er nye tiltag på vej fra det ekspertudvalg nedsat af beskæftigelsesministeren, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen, lyder det fra ekspertudvalgets formand, Pia Gjellerup.

Regeringens ekspertudvalg, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen, lover nye tiltag på området. Et af de nye tiltag er regelforenklinger, men det betyder ikke, at der kommer færre regler, lyder det fra ekspertudvalgets formand, Pia Gjellerup.
Regeringens ekspertudvalg, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen, lover nye tiltag på området. Et af de nye tiltag er regelforenklinger, men det betyder ikke, at der kommer færre regler, lyder det fra ekspertudvalgets formand, Pia Gjellerup.Foto: Sigrid Nygaard/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

“Man kan helt klart forvente nye tiltag.”

Vores indtryk er, at der i dag er for mange regler, der retter sig mod en virksomhed eller en offentlig institution, som om de er ret ens. Og det er de jo ikke. Det gør, at der er nogle tiltag, som virker lidt vanskelige at få fat om og fremmedgørende for de virksomheder.

Pia Gjellerup
Formand for ekspertudvalget, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen

Sådan lyder udmeldingen fra Pia Gjellerup, der er formand for det ekspertudvalg, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) nedsatte i sommeren 2017, der skal komme med forslag og anbefalinger til en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats.

Formanden vil dog ikke løfte sløret for, præcis hvilke tiltag hun sammen med sin ekspertgruppe pønser på at komme med anbefalinger til. Ekspertudvalget er ganske enkelt ikke nået så langt med arbejdet endnu, til at et decideret sæt af anbefalinger har udkrystalliseret sig endnu.

Dokumentation

Om ekspertudvalget, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen

Udvalget er nedsat af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og har til opgave at komme med en række anbefalinger til en forbedring af arbejdsmiljøindsatsen. Det besluttede regeringen i marts 2017.

Ekspertudvalget skal blandt andet se på, hvilke områder der har de største udfordringer med arbejdsmiljøet, samt hvilke tiltag der virker og ikke virker. Derudover skal ekspertudvalget se på, hvor der er mulighed for at forenkle regelværket på området.

Ekspertudvalget har holdt otte møder siden september 2017.

Sidste møde afholdes i ekspertudvalget i august, hvorefter anbefalinger til en ny arbejdsmiljøindsats afleveres til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

I ekspertudvalget sidder følgende personer:

  • Pia Gjellerup, centerleder ved Center for Offentlig Innovation (formand)
  • Lene Falgaard Eplov, forskningsoverlæge på Psykiatrisk Center København, Region Hovedstaden Psykiatri
  • Kåre Christensen, seniorarbejdsmiljøchef i NCC
  • Henrik Kolstad, professor, overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik
  • Per Tybjerg Aldrich, markeds- og projektchef hos Niras Joblife
  • Fire repræsentanter for arbejdsmarkedets parter (LO, FTF, DA og KL).

Du kan læse kommissoriet for ekspertudvalget her.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00