Politisk afvisning af DI's bekymring

FINANSKRISE: Flere ordførere afviser Dansk Industris bekymring om, at arbejdsmarkedspolitikken bliver taget som gidsel under finanskrisen. Radikale er dog enig.
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, er en af flere ordførere, som er uenig med DI's Mette Rose Skaksen.
Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, er en af flere ordførere, som er uenig med DI's Mette Rose Skaksen.Foto: www.ft.dk
Anders Agner Pedersen

Der må jeg nok sige, at jeg er uenig med hende. Jeg mener bestemt ikke, at der er noget tabu. Det synes jeg ikke, at der er belæg for at sige.

Knud Kristensen
Arbejdsmarkedsordfører, Konservative
I sidste nyhedsbrev skrev arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri, Mette Rose Skaksen, i sit debatindlæg, at hun var bekymret for, at arbejdsmarkedet ville blive taget som gidsel i den kommende periode, hvor der er økonomisk lavkonjunktur.

"Hvis man ser på efterårets forløb på den politiske scene, kan man have sine bange anelser om, at den stigende ledighed vil gøre arbejdsmarkedsreformer til tabu på Christiansborg og al snak om reformer vil forstumme. Jeg vil gerne advare kraftigt imod på den måde at tage arbejdsmarkedspolitikken som gidsel i en økonomisk lavkonjunktur," skrev Mette Rose Skaksen således i sit debatindlæg.

S: Vi vil ikke sidde med korslagte arme
Men det billede har arbejdsmarkedsordførerne på Christiansborg svært ved at genkende. Hos Socialdemokraterne har man bestemt ikke tænkt at trille tommelfingre, fastslår arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov.

"Jeg kan ikke genkende det billede, der tegnes. Der er stadig en masse ting, som vi skal have taget fat på. Blandt andet omkring førtidspension. Vi skal have gang i hjulene igen, og vi vil bestemt ikke sidde med korslagte arme," siger Thomas Adelskov til Altinget.dk.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00