PostNord betaler for nyansattes medlemskab af 3F

PostNord har fornylig indgået en lokalaftale med fagforeningen om, at nyansatte får et særligt løntillæg på omkring 500 kroner, hvis de er medlemmer af 3F. Den slags aftaler bliver ikke en del af de centrale overenskomster, meddeler 3F. Gul fagforening er dog rasende.

En ny lønaftale i PostNord betyder, at virksomheden betaler et fagligt tillæg for nyansatte på op til 500 kroner til at dække medarbejdernes kontingent til 3F. 
En ny lønaftale i PostNord betyder, at virksomheden betaler et fagligt tillæg for nyansatte på op til 500 kroner til at dække medarbejdernes kontingent til 3F. Foto: ritzau/Benjamin Nørskov/arkiv
Rikke Brøndum

Nu kan nyansatte i PostNord få betalt op til 500 kroner om måneden til at betale deres fagforeningskontingent. Dog kun hvis de er medlem af 3F.

Det er konsekvensen af en ny lønaftale i den statsejede virksomhed, der følger lignende aftaler i Billund og Kastrup Lufthavne, hvor virksomheder betaler medarbejdernes kontingent til 3F.   

"Det er et signal fra arbejdsgiveren om, at den bakker op om samarbejdet med os og anerkender, at vi også er en del af løsningen for fremtiden," siger formand for 3F Post, Dzevad Ramic, der har forhandlet aftalen hjem efter ønske fra tillidsrepræsentanterne. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00