PostNord-ansatte: Lad os få de fyresedler, Vestager!

DEBAT: 8.500 familier bliver holdt som gidsler i forhold til deres arbejde i PostNord. Lad os derfor bare få svar på, om vi er købt eller solgt, skriver Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant for de danske HK-ansatte i PostNord.

Af Eigil Johannesen
Fællestillidsrepræsentant for de danske HK-ansatte i PostNord

Kære EU-kommissær Margrethe Vestager. Som tillidsrepræsentant er det mit håb, at du og kommissionen hurtigt får godkendt den økonomiske plan, så mine kolleger i PostNord kan få deres længe ventede opsigelser eller komme videre med arbejdet i posten.

ITD, som er organisation for den danske vejgodstransport, har i en længere årrække haft et horn i siden på PostNord.

Lige nu er de så onde i sulet, at de har indklaget den danske og svenske stat (ejerne af PostNord) til EU med den beskyldning, at de skulle have givet PostNord ulovlig statsstøtte.

De tager naturligvis fejl, men det er min bekymring, at EU-systemets behandling af deres klage endnu engang vil hindre PostNord i at komme videre.

Akkurat som med de månedlange trakasserier mellem den svenske og danske regering tidligere på året. Mine kolleger og jeg er rent ud sagt dødtrætte af at vente på at få at vide, hvem der er fyret, og hvem der fortsat er hyret.

Familier er taget som gidsler
Jeg er overbevist om, at EU ikke finder noget at kritisere. Men jeg frygter, at ITD’s nådesløse fremfærd forsinker den afklaring, som vi ansatte har ventet på siden medio 2017.

At 8.500 familier fortsat skal frygte, om mor eller far får en fyreseddel. Det var derfor, jeg tidligere i år appellerede til den svenske postminister om hurtigt at finde en fornuftig afklaring for PostNord. Men nu er det så ITD’s tur til at tage os som gidsler.

Fair konkurrence i transportbranchen, tak
Lad mig slå fast, at vi postansatte er de første til at bakke op om fair konkurrence. Især i en transportbranche, som desværre også konkurrerer på ulovlig cabotagekørsel, postkasseselskaber i tredjelande, illegal arbejdskraft og dårlige arbejdsvilkår for udenlandske chauffører.

Vi vil som medarbejdere fortsat gerne passe vort job med at få posten ud til alle danskere. Ikke mindst dem, der lever uden for storbyerne.

Den hastigt faldende brevmængde i Danmark er mest af alt et resultat af den digitale udvikling, så vi danske medarbejdere i PostNord har fået nok af at være skydeskiver for andres overskud.

Derfor appellerer jeg til dig, kære Margrethe Vestager.

Vi er 8.500 danske lønmodtagere, som føler, at big business tager os som gidsler. Som tillidsrepræsentant ønsker jeg de fyresedler nu, så jeg håber, du vil være garant for en hurtig behandling af sagen.

Det vil give afklaring for de kolleger, vi bliver tvunget til at sige farvel til, og vil skabe tryghed for dem, som skal blive i PostNord.

Forrige artikel Fagforeningsformænd: Den offentlige sektor har brug for nærværende ledelse Fagforeningsformænd: Den offentlige sektor har brug for nærværende ledelse Næste artikel Dansk Blindesamfund: Slå øjnene op, Løkke! Dansk Blindesamfund: Slå øjnene op, Løkke!