Praktiksøgende elever lider ukendt skæbne

PRAKTIK: Selv om størstedelen af de praktikpladssøgende elever forlader praktik-køen inden for tre måneder, er der stor uvished om, hvor mange af dem ender. Stort problem, lyder det fra erhvervsskolerne og eleverne.

Godt 80 procent af de praktikpladssøgende eud-elever forlader praktik-køen efter tre måneder. Men Undervisningsministeriet ved ikke, hvad der sker med mere end halvdelen af dem.
Godt 80 procent af de praktikpladssøgende eud-elever forlader praktik-køen efter tre måneder. Men Undervisningsministeriet ved ikke, hvad der sker med mere end halvdelen af dem.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Det kommer bag på mig, at vores manglende viden om de praktikpladssøgende er så omfattende. Hvis vi skal have en fornuftig og nuanceret praktikplads-debat, bliver vi nødt til at være skarpere på, hvem der står i køen, og hvor de bevæger sig hen.

Lars Kunov
Direktør i Danske Erhvervsskoler - Lederne

Hvad sker der egentlig med de tusindvis af elever på erhvervsuddannelserne, som er på jagt efter en praktikplads i en virksomhed?

Det er et spørgsmål, Undervisningsministeriet ikke kan give noget entydigt svar på.

Ifølge et nyt paragraf 20-svar fra undervisningsminister Christine Antorini (S) er der stor forskel på, hvor lang tid eleverne befinder sig i praktikpladskøen - og hvor de efterfølgende ender.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00