Prognose spår halvnyt udvalg

FOLKETINGSVALG: Efter valget forlader fire ud af 17 medlemmer arbejdsmarkedsudvalget. Tre andre venter i spænding på genvalg, mens mere end halvdelen kan blive siddende efter 15. september.
Politikere som Morten Østergaard (R), Torben Hansen (S) og Helle Sjelle (K) ligger alle til et sikkert genvalg til Folketinget. Det samme gør seks øvrige medlemmer af Arbejdsmarkedsudvalget, og dermed har mere end halvdelen af udvalget muligheden for at fortsætte efter dette folketingsvalg.

En række politikere er dog stadig på vippen. Det viser Altingets analyse baseret på den seneste geografiske prognose fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen om mandatfordelingen i de enkelte storkredse. Prognosen er baseret på de seneste meningsmålinger lige op til og omkring valgudskrivelsen.

Borgerlige kvinder i problemer på Sjælland
Charlotte Dyremose (K) er en af tre kvinder i overhængende fare for at ryge ud af Folketinget. Hun stiller op i Københavns Omegns Storkreds, og her ligger Konservative til to mandater. Det første går med stor sandsynlighed til socialminister Benedikte Kiær (K), mens Dyremose kæmper en indædt kamp mod Naser Khader (K) om den sidste plads på Christiansborg.

I Sjællands Storkreds er der også udsigt til spænding på valgnatten for Louise Schack Elholm (V). Hun skal slå to gange Flemming - i form af Damgaard Larsen og Møller - for at sikre sig Venstres syvende og formentlig sidste mandat i kredsen.

Samme sted skal Colette L. Brix (DF) dyste om én ud af to pladser mod tre partikolleger. DF står ellers til fire mandater på Sjælland, men de to første går til partiformand Pia Kjærsgaard og MF Karin Nødgaard.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00