Regeringen laver ny 225-timers-regel

UDSPIL: I forbindelse med regeringens ghettoudspil skal 450-timers-reglen halveres og blive til en ny 225-timers-regel. Regeringen strammer loven uden at kende konsekvenserne fra sidste stramning, advarer AE-rådet.
Marie Dissing Sandahl
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fremlagde i går, tirsdag, de beskæftigelsespolitiske elementer af regeringens ghetto-plan, og hovednumrene i hendes ressort er etableringen af jobcentre i ghettoerne og en stramning af 450-timers-regelen. Retten til kontanthjælp skal nu optjenes ved at have arbejdet 225 timer på ét år mod to år tidligere, hvis kontanthjælpsmodtageren er gift.

Men det er problematisk at stramme en regel, som vi endnu ikke kender konsekvenserne af, lyder bekymringen fra senioranalytiker i AE-rådet, Jes Vilhelmsen. Først til næste sommer vil der være klarhed over konsekvenserne af 450-timers-regelen, påpeger han.

Desuden kritiserer han forslaget for manglende sammenhæng mellem de krav, som bliver stillet, og den målgruppe, som reglen rammer.

"Det er dem, som tidligere hed matchgruppe fire, som bliver ramt af reglen, og den gruppe er ifølge ministeriet defineret ved at have vanskeligt ved at komme i ordinær beskæftigelse," siger han.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00