Henrik Sass Larsen og Helle Thorning-Schmidt
Socialdemokraternes politiske ordfører opfordrer Politiken til at stille op som parti: "Politiken er jo holdt op med at være avis." (Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk)

Sass: Politiken er ikke en avis men et parti

6. april 2010 kl. 16:51
MEDIEKRITIK: Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen langer kraftigt ud efter dagbladet Politiken.
| Flere

"Politiken er jo holdt op med at være avis. De mener simpelthen så mange ting selv, at de er blevet et parti i stedet for at være en avis. Jeg synes da, de skulle tage skridtet fuldt ud og stille op til Folketinget."

Sådan siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen i et interview med Altinget.dks Erik Holstein. Udtalelsen er et frontalt angreb fra talsmanden fra det store oppositionsparti på det ellers engang så S-venlige dagblad på Rådhuspladsen i København.

Sass Larsen fortsætter:

"Når det gælder Politiken, bliver de aldrig glade, før vi har ændret udlændingepolitikken og nedsat chefredaktørernes topskatter så meget, at de får råd til en ekstra lækker terrasse oppe i Gentofte. Her kan de så sidde og passiare om, hvordan de mindre dannede folk på Vestegnen bør tage sig bedre af alle områdets udlændinge."

Peter Mogensen som Karl Smart
Henrik Sass Larsen retter også en hård personlig kritik mod avisens politiske kommentator Peter Mogensen, som han mener faldt helt igennem som karakter, da han i sin tid forsøgte at blive formand for partiets ungdomsorganisation DSU. Mogensen er også kendt som den røde halvpart i TV 2-programmet Mogensen og Kristiansen.

"Peter Mogensen har altid meget gerne villet bestemme i Socialdemokratiet, men han har aldrig lavet det store benarbejde. Han lancerede sig selv som DSU-formand på et tidspunkt. Men de fleste DSU'ere synes jo, det var lidt underligt, at der kom en Karl Smart, der delte signerede fotos ud af sig selv. Så han blev fravalgt "big time"."

Den samme stil ser man i dag, mener Sass Larsen:

"Nu sidder Peter Mogensen så som en total free-rider, der gerne vil have en bestemmende indflydelse i Socialdemokraterne. Det har han ikke, og det er han tydeligvis utilfreds med, og så bruger han sin platform til at rakke ned."

Kritikken i Altinget.dk kommer efter flere artikler, hvor Peter Mogensen har rettet kritik mod ikke mindst netop Henrik Sass Larsen sant finansordfører Morten Bødskov.

Læs hele interviewet i dag på Altinget | Christiansborg (abonnement).

 

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK