Debat

Socialdemokraternes ekstreme ansvarsforflygtigelse i dagpengesagen

DEBAT: Det er en dårlig undskyldning, når Leif Lahn (S) giver DF ansvaret for de mange langtidsledige, der har mistet deres dagpenge. Dagpengereformen var nemlig et bærende element i det regeringsgrundlag, som S indgik sammen med SF og R, skriver Peter Skaarup, gruppeformand i DF.
Studerende i samfundsfag og mediefag på Aalborg Universitet. Researcher på portalerne Altinget | Christiansborg, Altinget | Arbejdsmarked samt Altinget | Miljø.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Peter Skaarup
Gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti

Man skal som bekendt høre meget, før ørerne falder af. Men når Socialdemokraternes ledende interne oppositionspolitiker, Leif Lahn, er ude med riven efter Dansk Folkeparti i dagpengesagen, så bliver man da udfordret på sin barnetro om, at politik også handler om at tale bare en smule sandt.

Socialdemokraterne er som bekendt det største parti i en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt, der gik til valg på at forære danskerne gratis velfærd, men som bekendt skamred alle valgløfter gang på gang.

Til valg på en løgn
Den røde regering har sågar helt frivilligt båndlagt sin finanspolitiske handlefrihed 100 procent, uden at være nødt til det, ved at underskrive eurolandenes finanspagt, der dikterer, at statens underskud maksimalt må være på tre procent af BNP.

For at kunne opfylde EU-Kommissionens krav til den danske finanspolitik valgte Socialdemokraternes folketingsgruppe, som Leif Lahn vist stadigvæk er medlem af, at indgå i et forpligtigende regeringssamarbejde med det Radikale Venstre og SF, hvor dagpengereformen er et bærende element i regeringsgrundlaget. Den aftale blev som bekendt indgået og underskrevet i det sorte tårn på Amager, hvor DF ikke var inviteret med.

Det er således ikke bare patetisk, men direkte pinligt og utroværdigt at give DF skylden for, at Socialdemokraterne direkte løj om de "12 minutter" som en løsning på noget som helst andet end udfordringen med at vinde et valg på en løgn.

Peter Skaarup (DF)
Gruppeformand og retsordfører

Det er således ikke bare patetisk, men direkte pinligt og utroværdigt at give DF skylden for, at Socialdemokraterne direkte løj om de "12 minutter" som en løsning på noget som helst andet end udfordringen med at vinde et valg på en løgn. Og ikke en lille løgn, men velsagtens det største vælgerbedrag i den moderne danmarkshistorie.

DF er åben for tilbud om dagpenge-samarbejde 
I DF har vi tilbudt at modificere dagpengereformen, da vi helt åbent erkender, at de prognoser for væksten, som Finansministeriet fremlagde i forbindelse med dagpengeaftalen, ikke holdt vand.

Vi vil sågar gerne hjælpe til med at finde finansieringen, eksempelvis ved at genoptage en stram udlændingepolitik, som Socialdemokraterne nu er ved at udhule totalt, hvilket de også har løjet om, når man sammenligner med deres valgløfter.

Men lad nu det ligge. Hvis Leif Lahn henviser til snak om socialt engagement i sit debatindlæg til Altinget.dk, så inviterer vi gerne i DF til forhandlinger om en ny og mere socialretfærdig økonomisk politik, hvor finansieringen også er på plads.

Så tøv ikke, Leif Lahn, vores telefoner er altid tændt, og vi tager med taknemmelighed imod ethvert tilbud om at samarbejde om at forbedre danskernes vilkår.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF, gruppeformand (DD)
Student (Aarhus Katedralskole 1982)

0:000:00