Debat

Socialpædagoger: Her er tre ønsker til et samlet LO/FTF

DEBAT: Socialpædagogerne stemmer ja til at samle det nuværende LO og FTT. Vi mener, at det fælles fundament blandt andet bør hvile på en stærk lokal struktur, hvor medlemsforbundene inddrages og får indflydelse, mener Benny Andersen. 

Der er brug for én hovedorganisation, der samler ansatte på det private arbejdsmarked og det offentlige, mener Benny Andersen.
Der er brug for én hovedorganisation, der samler ansatte på det private arbejdsmarked og det offentlige, mener Benny Andersen.Foto: Ricky John Molloy/Pressefoto
Katrine Skov Sørensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Benny Andersen
Formand, Socialpædagogerne

OK18-konflikten kan ende på mange forskellige måder.

Men uanset hvad der sker, så er erfaringen fra konflikten, at der er brug for én hovedorganisation, der samler ansatte på det private arbejdsmarked og det offentlige.

De privatansatte og de offentligt ansatte er forudsætningen for hinanden.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vi har som samfund brug for en stærk privat sektor for at kunne løse de offentlige opgaver.

Og når for eksempel socialpædagogisk støtte bringer en psykisk sårbar tilbage på arbejdsmarkedet, så gavner det også det private arbejdsmarked. 

Et stærkt produktionsdanmark er forudsætningen for et stærkt velfærdsdanmark. Og omvendt.


Benny Andersen
Formand, Socialpædagogerne

For banalt sagt: Et stærkt produktionsdanmark er forudsætningen for et stærkt velfærdsdanmark. Og omvendt.

Derfor stemmer Socialpædagogerne ja til forslaget om at samle det nuværende LO og FTT til en ny fælles, stærk hovedorganisation for offentlige og private ansatte.

Samlet organisation bør hvile på tre ben
Og vi mener, at det fælles fundament bør hvile på tre vigtige ben:

1) Vi skal være lokale og have stærk lokal struktur, hvor medlemsforbundene inddrages og får indflydelse.

2) Vi skal skabe helt konkret værdi for mennesker. Vi skal ikke være en protestbevægelse med store kampagner, hvor der er mere fokus på at skaffe omtale og taletid – end på at skabe resultater. Og vigtigst af alt:

3) Vi skal skabe løsninger på nogle af de store samfundsproblemer. Så for eksempel er det vores ansvar, at "arbejdsmiljø" ikke bare bliver en teknisk disciplin, hvor vi sidder og skruer på små knapper.

Vi skal sætte det ind i en samfundssammenhæng, hvor vi skubber med på de store samfundshjul. Og ulighed og fattigdom er også eksempler på fælles problemer, vi skal have løst.

For det presser lønningerne og øger den sociale dumping. Derfor skal vi samles og arbejde med løsninger på samfundsproblemer, hvor vi rummer hele Danmark.

Og ikke bare dem, der i forvejen har deres på det tørre. Vi kan ikke lovgive os ud af, at nogle mister arbejdsevnen.

Eller at andre er født uden evnen til at forsørge sig selv gennem et arbejde, der giver indtægt. Derfor skal vi selvfølgelig have én hovedorganisation, der samler både det private Danmark og det offentlige Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benny Andersen

Forbundsformand, Socialpædagogernes Landsforbund, præsident, AIEJI
(Aalborg Katedralskole 1981)

0:000:00