Støjberg ændrer kurs i sag om kritisable råd

SKRIVEFIL: Beskæftigelsesministeren og Arbejdsmarkedsstyrelsen ændrer nu forklaring: Arbejdsmarkedsstyrelsen ved alligevel godt, hvem der har skrevet den række af råd og vejledninger, som i foråret medførte stor kritik af hjemmesiden seasonalwork.dk.
Arbejdsmarkedsstyrelsen kan godt placere et internt ansvar for, at misvisende råd fandt vej til hjemmesiden seasonalwork.com.
Arbejdsmarkedsstyrelsen kan godt placere et internt ansvar for, at misvisende råd fandt vej til hjemmesiden seasonalwork.com.Foto: seasonalwork.dk

Vi ved, hvem der har skrevet på siden i alle årene.

Maria Nørby
Kontorchef, Arbejdsmarkedsstyrelsen
Fakta

SAGEN KORT:

"Det er en fordel, hvis der er en stald til rådighed, hvor de ansatte kan overnatte i tilfælde af heftigt regnvejr."

Sådan lød et af en række råd på hjemmesiden seasonalwork.dk, som i foråret skabte stor debat.

Hjemmesiden giver råd og vejledning til danske arbejdsgivere, der vil ansætte udenlandsk arbejdskraft og til udlændinge, der søger arbejde i Danmark.

Det er Arbejdsmarkedsstyrelsen og Workindenmark, der har ansvaret for hjemmesiden seasonalwork.dk.

Rådene blev hurtigt fjernet fra hjemmesiden, da debatten om dem blussede op i foråret 2011. Arbejdsmarkedsstyrelsen og beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har beklaget sagen.


Kilde: Altinget.dk
Arbejdsmarkedsstyrelsen ved alligevel godt, hvem der skrev de stærkt kritiserede råd på hjemmesiden seasonalwork.dk. Det skriver beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i et svar til Folketingets arbejdsmarkedsudvalg, og kontorchef Maria Nørby fra Arbejdsmarkedsstyrelsen bekræfter.

"Vi har fundet ud af hvilke personer, der har haft adgang til at skrive på siden," siger Maria Nørby.

Det er nye toner i forhold til den tidligere forklaring fra styrelsen og ministerens svar på, hvordan råd om blandt andet at lade udenlandske arbejdere sove i stalde fandt vej til hjemmesiden seasonalwork.dk.

I marts forklarede ministeren, at råd og vejledning på siden stammer fra en såkaldt "skrivefil", som blev oprettet i 1999 i de daværende arbejdsformidlinger i Vestsjælland og Fyn. Teksten har ligget på forskellige hjemmesider siden da, inden den nåede seasonalwork.dk, som det i dag er Arbejdsmarkedsstyrelsen og Workindenmak, der har ansvaret for.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00