Svensk regering undlader søgsmål mod EU i sag om mindsteløn – Danmark står alene tilbage

På trods af et nej fra den svenske regering vil fagforbundet 3F fortsat have direktiv om mindsteløn indbragt for EU-Domstolen. Herhjemme har regeringen endnu ikke taget stilling.

Paulina Brandberg er viceminister for beskæftigelse i den svenske regering.
Paulina Brandberg er viceminister for beskæftigelse i den svenske regering.Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet


Den svenske regering har ikke i sinde at lægge sag an ved EU-Domstolen i et forsøg på at få underkendt direktivet om en EU-mindsteløn.

Det oplyser landets viceminister for beskæftigelse, Paulina Brandberg, overfor Altinget i Sverige. Meldingen betyder, at den danske regering, der endnu ikke har taget stilling, står alene tilbage. Da direktivet var til afstemning, stemte Danmark og Sverige som de eneste lande imod.

”Selvom vi ikke er begejstrede for, at der kom et direktiv, kan vi også konstatere, at Sverige i den sidste del af forhandlingerne havde succes, og at vi opnåede forståelse for nogle af vores og de svenske partneres vigtigste synspunkter. Det forhandlingsresultat, som vi nu har, er efter vores opfattelse til at håndtere, uden at vi behøver gribe ind i den svenske model for løndannelse. Vores fokus er derfor nu på at gennemføre direktivet så godt som muligt,” siger Paulina Brandberg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00