Tesfaye afviser mål for grønne efteruddannelser: "Jeg har svært ved at se behovet"

Nye tal viser en stigning i efteruddannelse inden for bæredygtighed i byggesektoren. Selvom det er positivt, er vi langt fra i mål, men et nationalt kompetencemål for grønne efteruddannelser kan hjælpe os på vej, mener Uddannelsesforbundets formand. Men dét afviser Børne- og Undervisningsminister, Mattias Tesfaye (S).

Blandt AMU-kurserne, som Anlægs- og Byggebranchens Udviklingsfond udbyder, bidrager særligt kurserne 'Bæredygtigt byggeri -
cirkulær økonomi', 'Grundlæggende
bæredygtighed' og 'Affaldshåndtering og -sortering på byggepladsen' til stigningen i grønt efteruddannede. Arkivfoto.
Blandt AMU-kurserne, som Anlægs- og Byggebranchens Udviklingsfond udbyder, bidrager særligt kurserne 'Bæredygtigt byggeri - cirkulær økonomi', 'Grundlæggende bæredygtighed' og 'Affaldshåndtering og -sortering på byggepladsen' til stigningen i grønt efteruddannede. Arkivfoto.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Antallet af forløb på grønne arbejdsmarkedsuddannelser i byggesektoren er steget med 143 procent på et år, viser nye tal fra PensionDanmark.

Og dét bør medføre, at de folkevalgte hæver ambitionerne og sætter nationale kompetencemål for grønne efteruddannelser, mener Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet.

Efterspørgslen efter "grønne" faglærte inden 2030 bliver nemlig enorm, hvis klimamålene skal nås.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00